Rengøring

Afvaskning af farver efter Fredericia Fun Run

Når løbet er overstået og vi alle er fyldt med farver efter en herlig fest kommer rengørings delen.

Men der er ingen grund til bekymring da farverne fra Fun-run.dk let kan vaskes af både kroppen, tøj og sko.

Sådan vasker du farverne af

Hvis farven ikke er kommet i kontakt med vand, som regn eller sved kan farven let børstes af kroppen og tøjet, fejes op fra vejen eller sågar støvsuges op.

Vores farvestationer inkl. start og målområdet vil være fyldt med farve. Heldigvis indeholder farverne ingen ingredienser der kan skade hverken naturen eller dyrene. Pulveret forsvinder langsom med blæsten og skylles helt væk fra vejen og græsset efter den første regn.

Rengøring af løbere og  besøgende

Fra ansigtet, arme og ben kan det meste af det farvede pulver nemt tørres af. Et koldt brusebad vil klare resten.

Hvis du er lyshåret, specielt afbleget hår eller har farvet hår kan det tilrådes, at putte en oliering i håret inden start. Det hjælper med til at få farven hurtigere ud efter løbet. Vores fine majsmel med naturlig farve vil sætte sig i ødelagt hår længere tid som ofte vil få et grønligt eller pink skær.

For at undgå dette sker råder vi alle vores deltagere at beskytte deres hår. Er skaden sket kan der bruges følgende metode til hurtigere at få farverne ud igen.

1: Brug altid kold vand til at vaske farverne ud med.

2. Vask aldrig håret med shampoo og varmt vand når håret fyldt med farve. Det vil få farverne til at sidde ekstra godt fast.

3. Er skaden sket, så anbefales det at bruge citronsaft på håret da citron har en naturlig blegeeffekt og vil hjælpe med at få håret tilbage til sin naturlige farve. Andre har ligeledes brugt æggeblommer med succes . Æggeblommen masseseres ind i håret og skal sidde ca. 30 min før det skyldes ud igen.

Ønsker du ikke at få farven i håret kan der evt. løbes med en bandana, kasket eller hætte.

Nogle gange tager det 1 eller 2 dage før alt farve er væk og de sidste pletter er skyllet ud af øre og næse samt hovedbunden. Vi oplever at det er den lyserøde, blå og grønne farve der som oftest vil sidde tilbage i hovedbunden 5-6 dage. En tur i svømmehallen kan være med til at tage det sidste, så find den nærmeste , swimmingpool og tag en dukkert.

Bemærk at afbleget hår altid vil tage en del længere tid at få alle farverne ud af. Derfor anbefaler vi altid vores deltagere at de beskytter håret med naturlig olie, kasket eller bandana.

Gode råd

Man kan selvfølgelig være bekymret for rengøring af tøj og sko efter en tur gennem Fredericia Fun Run. Vi råder da også alle løbere og gæster til ikke, at deltage i deres bedste tøj eller dyreste par sko, selvom vi altid oplever at farverne let kan vaskes af det meste tøj og sko.

Læder og ruskind er især kendt for at absorbere farvet pulver, så undgå at deltage med tøj eller sko lavet af dette materiale.

Kommer du i bil, vil det være en god idé at have et lagen eller tæppe til at dække sæderne med på hjemturen. Skulle der komme noget på bilens sæde kan dette støvsuges væk.

Farverne fra Fun-run.dk er nøje udvalgt og bliver brugt til hundredvis af løb verden over.

Husk, deltagelse til Fredericia Fun Run altid sket på eget ansvar. Vi anbefaler derfor altid at følge vores anvisninger både før, under og efter løbet.

Se mere på Fun-run.dk