Velkommen til vores Aktivitetshus
Telefonen er åben man-tors kl. 16.30 - 18.30 Tlf: 6131 0070

Netværkslegepladsen

Dr – Byg det op

Vi har valgt i bestyrelsen at søge midler via Dr´s nye program “Byg det op”

8 projekter bliver udvalgt, hvorefter hele Danmark skal stemme på de 4 projekter der skal gennemføres.

Dette er vores ansøgning

Skriv en kommentar på siden så vi øger vores chancer 🙂

http://www.dr.dk/nyheder/kultur/byg-det-op/vis?id=1817

klik på linket

Netværkslegepladsen

Hverdagens udflugtsmål

IMG_5436

Vi drømmer, faktisk har vi alle den samme drøm, at give vores børn den samme fede barndom, som vi alle oplevede da vi voksede op i Nordbyen i Fredericia dengang i 80erne og 90erne.

Vi har tænkt, faktisk har vi længe tænkt og overvejet, hvordan vi kunne gøre denne drøm til virkelighed?

Vi har derfor taget ansvar, et stort ansvar og er begyndt, at danne grundlag for, at vores del af byen skal blomstre igen og fylde gaderne med liv, glæde og frem for alt respekt og omsorg for hinanden som venner, naboer og samfund.

Gennem vores fantastiske beboerhus kaldet Nord-Bo har vi i marts måned 2013 dannet en ny bestyrelse og vil nu etablere og generhverve glæden og lysten til sammenhold blandt beboerne på kryds og tværs af generationer.

Vi har forstået vigtigheden af netværk i vores lille bydel og har derfor samlet historien op omkring etablering af Nord-Bo. Vi har på blot en måned skabt rammerne gennem vores hjemmeside Nordbohuset.dk og koblet facebook siden sammen med hjemmesiden. På den måde skabte vi hurtigt de første netværksrelationer. Det digitale univers er dog kun et lille skridt på vejen mod vores drøm.

Vi skriver derfor til jer for at tilbyde jer en unik mulighed for, at deltage i vores rejse på vej mod vores netværkslegeplads. For os vil det være en fantastisk mulighed for at sparre med jer eksperter inden vi ligger tusindvis af timer i opførelsen af et fælles samlingssted, som for os skal være områdets fyrtårn og skabe netværk på tværs af generationerne. I den omkring liggende natur har vi rum til stilhed, men mangler dynamo lignende aktivitets niveau der vil booste energien i området og tiltrække alle aldersgrupper af beboerne. Gennem de uformelle netværksrelationer, vil vi sikre, at vores børn, unge og ældre altid vil føle sig trygge og velkomne i Fredericia Nord.

Men engagementet og udviklingslysten stopper ikke her. Vores mål bliver også at skabe et udflugtsmål til hverdagens gæster som børnehaver, dagplejere, pensionister og foreninger der bevæger sig i området. En åben og indbydende aktivitets bydel, der selv for den enkelte borger indbyder til leg, fantasi og højt aktivitets niveau. Når Nordbyen bliver et udflugtsmål i hverdagen, vil aktiviteterne i løbet af dagen gøre kvarteret mere trygt at færdes i, og øjne på gaden vil være et stort plus for os i forhold til forebyggelse af indbrud og hærværk.

Vores idé bygger på at skabe en multifunktionel parkeringsplads der bliver integreret sammen med vores store græs område kaldet ”Marken”

Vores mål er, at skabe en netværkslegeplads der binder områdets funktioner sammen og booster aktivitetsniveauet. Det skal gøres ved at dobbeltprogrammere parkeringspladsen, så den også kan bruges til boldspil. Omforme landskabet, så det opfordrer til løb og leg, samt tilføje nyt og efterspurgt legeudstyr.

 

NORDBO~1

Klik på skitsen for at se den i stor størrelse

 

Vest for Nord-Bo huset ser vi mulighed for at danne et boldområde, hvor alle former for boldspil kan opstå. Streger og markeringer på vejen skal pege mod en street-basket bane, men også inspirere til andre aktiviteter som stikbold, rundbold osv. Syd for Nord-Bo huset ser vi et Tarzanbane lignende område, der skal opbygges af en blanding af natur materialer og nye smarte belægninger, da vi ønsker at danne bånd mellem Nord-Bo huset og spejder huset der ligger på ”marken”.   I belægningen skal et stort ønske fra alle de 400 børn der bor i området integreres.

 ”Kan vi ikke bare få trampoliner over det hele på marken, så vi kan hoppe og hoppe og hoppe?”

Spredt ud over området skal små trampoliner, derfor integreres i både belægning og græs.

 

8

 

Panna er et lille aktivt fodboldspil der kan opbygges i spændende materialer og på sjove måder. Denne ser vi placeret tæt ved skoven, men også mellem Nord-Bo huset og Spejder huset.

Nord-Bo huset er et aktivt sted, hvor vores Senior gruppe på over 100 medlemmer, har deres daglige gang og er meget aktive med bl.a. petanque. Vi ønsker derfor selvfølgelig at bevare deres baner, men måske i en spændende indpakning, så de bliver en naturlig del af de andre elementer.

 

panna fodboldbane

 

Marken er et stort område, hvor fodbold fylder meget, men vi ser nu mulighed for, ved blot at flytte rundt på jorden, at kunne skabe en bedre sammenhæng mellem Nord-Bo huset og marken. Et bakkelandskab der skal opfordre til løb, leg, gemme, og andre uformelle lege. De forskellige bakker kan også indeholde en form for interaktiv vandaktivitet i toppen der kan aktiveres via censorer.

 

7

 

Med QR koder placeret i hele Nordbyen vil der kunne laves forskellige skattejagter, hvor brugerne af Nord-Bo huset selv kan bestemme, hvilke links der skal åbne når man scanner QR koden og på den måde integrere den digitale verden i området.

Et af vores delmål, med netværkslegepladsen, bliver også at brande området og tiltrække nye beboere. Vi har derfor en idé om at lave nogle store 3D bogstaver, hvor der står NORDBO. Disse bogstaver skal have funktionen af at blive brugt til klatrestativ, men bagsiden skal bestå af forskellige niveauer af rutsjebaner. Vores lokale dagplejere samles hver uge i Nord-Bo huset og det vil være en fornøjelse at kunne byde dem velkommen med rutsjebaneudfordringer der passer til aldersgruppen.

Den helt store udfordring bliver, at lede alle mod Nord-Bo’s nye område, og derfor vil vi lave en rød belægning der leder hen til Nord-Bo huset. Denne løbebane/belægning skal indkredse et område på ca. 500 meter, hvor vej og fortov smelter sammen. Vi vil 2 gange om året lave et Nord-Bo Løb på denne bane og indsamle penge til udvikling af området.

 

10

 

Til sidst har vi placeret to grillpladser, som skal fungere som samlingssted, hvor netværk blandt beboerne træder i karakter for de ældre og kan blive en motorisk udfordring for de yngste. Her skal alle kunne mødes på neutral grund, for at udveksle erfaringer og historier, så nye venskaber kan opstå og forståelse og indsigt i hinandens hverdag, kan være med til at give vores del af byen stemning og landsbygejst igen.

Vi har vedhæftet links, video, og billeder der fortæller historien om vores fantastiske beboerhus fra 80erne og 90erne samt visualiserer vores tanker omkring vores netværkslegeplads.

Hvorfor skal I vælge os?

Fredericia kommune har store planer på skoleområdet, hvor vi nu får delte skoler 0. – 6. klasse på deres egen skole og 7. – 9. klasse på deres egen skole. Der går en stor social læring tabt, ved at opdele disse aldersgrupper og derfor mener vi, at vores netværkslegeplads kan være med til at skabe et sted, hvor denne sociale læring kan bevares. For et lille år siden måtte vores lokale købmand dreje nøglen om og lukke. Købmanden var det sidste sted, hvor folk mødte hinanden i uformelle situationer i Nordbyen. Vi føler os forpligtet til, at sætte noget i stedet for. Frem for alt skal I vælge at lege med os, på grund af den historie der ligger bag Nord-Bo huset (siden 1978) og selvfølgelig fordi vi har viljen til at lykkes, for børnenes og for hinandens skyld.

Vi glæder os til at se jer i Nord-Bo huset i Fredericia

 

Se også vores korte video

Netværkslegepladsen 60sek

 

 

© Nord-Bo siden 1978 - Sonnesvej 112 - 7000 Fredericia